24.08.2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş au dispus, la data de 20 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei TOROK JUDIT sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că inculpata, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada martie 2009 – noiembrie 2009, a reţinut de la angajaţii săi impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă în cuantum de 25.649 lei, fără însă a vira această sumă la bugetul de stat, în termenul legal de 30 de zile.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu-Mureş.

 

*

*                  *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Mureş au dispus, la data de 20 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului LUCACI LASZLO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada iulie 2008 – aprilie 2009, nu a achitat, în mod repetat, sumele datorate bugetului de stat (impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă), în termenul prevăzut de lege. Prejudiciul cauzat bugetului de stat în acest mod este în cuantum de 6.530 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu-Mureş.

*

*                  *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MATENCO IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că inculpatul, în calitate de persoană fizică neautorizată, în perioada august - octombrie 2008, a încasat de la o persoană fizică suma de 18.000 de euro pentru a efectua lucrări de renovare a unui imobil. Prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile, inculpatul s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu suma de 9.403 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Suceava.