23.09.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Iaşi au dispus, la data de 22.09.2010, punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de numitul LUCACI DOREL sub aspectul săvārşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, inculpatul a fost prezentat magistraţilor Judecătoriei Iaşi cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

    Instanţa a respins propunerea de arestare, dispunānd īnsă faţă de inculpat, măsura obligării de a nu părăsi localitatea de domiciliu, soluţie atacată cu recurs de către procurori.

Cercetările efectuate īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale au relevat faptul că, la data de 21.09.2010, inculpatul a achiziţionat, preluat şi depozitat de la nişte cetăţeni moldoveni un număr de 1526 pachete de ţigări, prevăzute cu timbre fiscale de provenienţă din Republica Moldova.

  Pachetele de ţigări au fost depozitate de către inculpat, īntr-un spaţiu proprietate a sa situat īn satul Dancu, com. Holboca, de unde au fost ridicate īn urma percheziţiei domiciliare efectuate īn cauză.

Prejudiciul estimat a fi adus bugetului de stat este de 13.779, 87 lei.