23.08.2010

 

 COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie, īn temeiul art. 209 alin 41 din Codul de procedură penală, au propus preluarea, de la Parchetul de pe lāngă Judecătoria Tulcea, a dosarului privind pe GEORGESCU ANDRA-OANA, cercetată sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Īn fapt, la data de 09.02.2008, īn timp ce conducea autoturismul pe DN 22/F 87, īnvinuita a derapat īntr-o curbă deosebit de periculoasă şi a intrat īn coliziune frontală cu un alt autoturism care circula din sens opus. Īn urma impactului, numiţii M.P. şi V.V. au decedat, iar V.P. a suferit vătămări corporale.

Avānd īn vedere complexitatea cauzei şi faptul că Parchetul de pe lāngă Judecătoria Tulcea nu a finalizat urmărirea penală deşi au trecut peste doi ani de la data īnceperii urmăririi penale faţă de numita Georgescu Andra-Oana (urmărirea penală a fost īncepută la data de 20.03.2008), precum şi necesitatea soluţionării cu obiectivitate a cauzei, la data de 12 august 2010, Procurorul General al Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dispus preluarea dosarului īn vederea definitivării urmăririi penale.