21.07.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ŞTEFANACHI AUREL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a reieşit faptul că, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada ianuarie 2005 – decembrie 2009, a reţinut de la angajaţi, fără însă a vira la bugetul consolidat al statului, suma totală de 99.889 lei, reprezentând impozite şi taxe cu reţinere la sursă, cauzând în acest mod un prejudiciu bugetului de stat..

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare Judecătoriei Iaşi.

 

*

*                *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârlău au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei STĂNESCU MARICICA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omisiune, în tot sau în parte a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate .

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a reieşit faptul că, inculpata, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale nu a înregistrat în contabilitate un număr de 26 de facturi fiscale, emise în perioada septembrie 2004 – decembrie 2005, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale, prejudiciind în acest mod bugetul de stat cu suma de 121.897 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare Judecătoriei Hârlău..

 

*

*                *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului MIŞCOIU PAUL MARIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a reieşit faptul că,inculpatul, în calitate de administrator de fapt al mai multor societăţi comerciale, în perioada septembrie 2008 – martie 2010, nu a evidenţiat în deconturile de TVA şi în declaraţiile privind impozitul pe profit, aferente acestei perioade, veniturile realizate de către societăţi, cauzând prin aceasta un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 3.220.033 lei. Totodată, acelaşi inculpat în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a evidenţiat în decontul de TVA aferent trimestrului IV al anului 2008, cheltuieli ce nu aveau la bază operaţiuni reale (achiziţii interne înregistrate ca provenind de la persoane juridice, deşi erau achiziţionate de la persoane fizice), în scopul deducerii TVA-ului aferent. Prin aceasta inculpatul a cauzat bugetului de stat un prejudiciu care se cifrează la 565.114 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare Judecătoriei Arad.