21.04.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, īn temeiul art. 209 alin.41 din Codul de procedură penală, au preluat dosarul privind pe DUŢĂ MARIUS, de la Parchetul de pe lāngă Tribunalul Olt.

Prin ordonanţa din data de 20.04.2010, procurorii Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul DUŢĂ MARIUS, pentru săvārşirea infracţiunii de omor calificat.

Īn fapt, la data de 08.02.2010, īn urma unei altercaţii apărute īn trafic, inculpatul i-a aplicat victimei M.O. (de asemenea participant la trafic) multiple lovituri cu corpuri dure, īn zona capului, provocāndu-i acesteia multiple contuzii şi leziuni. Ca urmare a agresiunii suferite, victima a intrat īn stare comatoasă, urmată de deces la data de 18.02.2010.

Prin aceeaşi ordonanţă, procurorii au mai dispus reţinerea inculpatului, pe o perioadă de 24 de ore, īncepānd cu data de 20.04.2010, fiind prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.