20.08.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori din cadrul Parchetului Judecătoriei Buftea au dispus, la data de 20 august 2010, trimiterea în judecată a inculpatului BARBU RELU IONUŢ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, având ca urmare moartea a două sau mai multe persoane (în cauză au decedat 3 persoane), precum şi a infracţiunii de vătămare corporală din culpă (o persoană).

Din probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că la data de 26.08.2009, în jurul orelor 13.50, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN1 dinspre Ploieşti către Bucureşti, inculpatul BARBU RELU IONUŢ a pierdut controlul asupra direcţiei de mers a autovehiculului din cauza vitezei excesive şi a pătruns pe contrasens. A urmat coliziunea cu 4 autoturisme care circulau dinspre Bucureşti către Ploieşti. Din cauza impactului, 3 pasageri au decedat, respectiv numiţii Ş.I., Ş.M.A. şi S.A., ocupanţi ai unuia dintre autoturisme, iar numita D.G., pasageră într–un alt autoturism din cele patru implicate în accidentul rutier, a suferit leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 50 de zile de îngrijiri medicale.

            Cu ocazia efectuării cercetărilor la faţa locului, cele trei persoane decedate au fost găsite încarcerate în caroseria autoturismului şi prezentau urme de arsuri pe toată suprafaţa corporală, iar autoturismul, avariat în proporţie de 100 %, prezenta urme specifice incendierii. Conform rapoartelor medico-legale, moartea celor trei victime a fost violentă, iar leziunile, aşa cum au fost constatate la autopsie, s-au putut produce prin lovire cu şi de corpuri – planuri dure, în condiţiile unui accident rutier, fiind în legătură de cauzalitate directă necondiţionată cu decesul.

 

            Inculpatului BARBU RELU IONUŢ i s-au recoltat probe biologice şi a rezultat ,,alcoolemia zero,, şi lipsa semnelor specifice unei persoane ce a consumat băuturi alcoolice.

            În cauză a fost dispusă efectuarea unei expertize tehnice judiciare, ale cărei concluzii relevă că inculpatul BARBU RELU IONUŢ s-a deplasat cu autoutilitara cu o viteză superioară limitei legale şi a efectuat manevre bruşte, care au determinat apariţia derapajului şi pătrunderea necontrolată pe contrasens.              

           Dosarul urmează a fi soluţionat de către Judecătoria Buftea.