19.11.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:         

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Cornetu au dispus la data de 18.11.2010 punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de HARES MOHAMAD ALI AL NOAIMI, JABBER K. MUSTAFA, ELAIWI A. H. SALAMEH sub aspectul săvārşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi faţă de VĂRZARU OLIVIA sub aspectul săvārşirii infracţiunii de complicitate la evaziune fiscală.

Totodată, s-a solicitat instanţei de judecată emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile pe numele inculpaţilor Hares Mohamad Ali Al Noaimi şi Elaiwi A. H. Salameh (cei doi au fost reţinuti la data de 18.11.2010 de către organele de poliţie), cerere ce a fost admisă de Judecătoria Cornetu.

Probatoriul administrat īn cauză pānă la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că, la solicitarea inculpatului  Elaiwi A. H. Salameh, inculpatul Hares Mohamad Ali Al Noaimi īnfiinţa societăţi comerciale pe numele altor persoane, aflate de cele mai multe ori īn străinătate, şi găsea persoane pe care le īmputernicea să efectueze operaţiuni de īncasări şi plăţi pe conturile bancare. Īn continuare, inculpatul Elaiwi A. H. Salameh efectua achiziţii intracomunitare de mărfuri pe care le comercializa către diferite societăţi comerciale din Romānia. Tot la solicitarea acestuia, inculpata Vărzaru Olivia īntocmea actele contabile şi făcea rost de ştampile. Reprezentanţii societăţilor comerciale se sustrăgeau de la efectuarea verificărilor financiar-fiscale, prin declararea fictivă a sediului social. De asemenea, nu declarau la organele fiscale competente veniturile realizate din activităţile comerciale desfăşurate. Prejudiciul produs astfel bugetului de stat este īn sumă de 1.123.330 lei.