19.05.2010                                                

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în cooperare cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Serviciului judeţean Anticorupţie Arad, au desfăşurat, în data de 18.05.2010, o operaţiune de prindere în flagrant a inculpatului C.Ş. sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Cu această ocazie, inculpatul a fost surprins în timp ce oferea agentului de poliţie –C.V. (denunţător) suma de 400 euro pentru ca acesta să-şi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu privind un dosar penal al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu, aflat în instrumentarea sa şi în care inculpatul era cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, având o alcoolemie peste limita legală.

În data de 18.05.2010, procurorii au dispus reţinerea inculpatului pentru 24 de ore, făcându-se, totodată, propunere de arestare preventivă. La data de 19.05.2010, magistraţii Tribunalului Arad au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pe o durată de 29 de zile.