16 august 2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureş au dispus, la data de 13 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului SABĂU VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, inculpatul, în perioada mai 2005 – iulie 2008 a reţinut de la cei 11 angajaţi ai societăţii pe care o administra sume de bani reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă, fără însă a le vira la bugetul consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 9.851 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Târgu Mureş.

 

*

 

*                       *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov au dispus, la data de 12 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor :

MOLDOVAN VALERIU, în stare de arest preventiv, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile suspuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri, precum şi pentru infracţiunea de deţinere fără drept sau port de armă neletală din categoria celor supuse autorizării.

MOLDOVAN GHEORGHE în stare de libertate, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriului României a produselor accizabile suspuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, băuturi spirtoase peste 200 de litri, produse intermediare de alcool peste 300 de litri ;

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpaţii, în perioada aprilie 2010 – iulie 2010 s-au aprovizionat în mod constant cu ţigări netimbrate sau cu timbru fals pe care le-au pus în circulaţie, le-au distribuit şi comercializat în diferite zone ale municipiului Braşov fără a putea prezenta documente de provenienţă.  Prin ascunderea sursei impozabile, inculpaţii s-au sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat. Ţigările, provenind din Republica Moldova sau Ucraina, erau depozitate de către inculpatul Moldovan Gheorghe în două boxe şi în podul imobilului în care locuia.

Percheziţiile domiciliare efectuate în cauză au condus la descoperirea unei cantităţi de 6.870 de pachete de ţigări cu timbru de Republica Moldova. De asemenea, la domiciliul inculpatului Moldovan Valeriu au mai fost identificate 318 pachete de cafea şi un pistol cu gaze.

Prejudiciul estimat a fi produs în cauză se cifrează la aproximativ 80.000 RON.

Prin ordonanţa procurorului din data de 4 august 2010 s-a dispus instituirea sechestrului imobiliar asupra apartamentelor celor doi inculpaţi, până la concureţa sumei de 80.050 RON.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Braşov.

*

 

*                       *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus, la data de 6 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TORBOLI NERINO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada septembrie 2008 – martie 2009,  a reţinut de la angajaţi şi nu a virat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă datorate bugetului de stat, în termenul de 30 de zile prevăzut de lege.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 74.613 RON, reprezentând obligaţiile fiscale cu reţinere la sursă.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Iaşi.

*

 

*                       *

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus, la data de 5 august 2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului TEODORESCU MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpatul, administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 31 ianuarie 2008 – 17 iunie 2009, a reţinut de la salariaţi fără a vira, însă, la bugetul de stat impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă.

Prejudiciul produs bugetului de stat este de 25.237 RON

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Iaşi.