16.07.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus, prin rechizitoriu, la data de 9 iulie 2010, trimiterea în judecată a inculpatului NANU GHEORGHE MARIAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada ianuarie 2006 – noiembrie 2008, a reţinut, dar nu a virat la bugetul general consolidat al statului impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă, cauzând astfel un prejudiciu de 12.795 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoria Alba Iulia.

 

*

*                *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au dispus, prin rechizitoriu, la data de 25 iunie 2010, trimiterea în judecată a inculpatei TATOIAN STELIANA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat faptul că inculpata, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2006 – octombrie 2008, a calculat şi reţinut de la angajaţi sumele datorate de aceştia cu titlu de impozit pe venit sau asigurări, fără a le vărsa, însă, în termenul legal către bugetul de stat. Prejudiciul produs în cauză este de 10.302 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Alba Iulia.

 

*

*                *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus, prin rechizitoriu, la data de 17 iunie 2010, trimiterea în judecată a inculpatului FAY TIBERIU, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Ca urmare a probatoriului administrat în cauză în cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, în perioada iunie 2008 – februarie 2009, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a reţinut şi nu a virat cu intenţie, în termenul prevăzut de lege, sumele reprezentând impozit şi contribuţii cu reţinere la sursă, sustrăgându-se în acest mod de la plata obligaţiilor fiscale la bugetul statului. Prejudiciul cauzat se cifrează la 163.879 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Baia Mare.