15.12.2010                               

                                                

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Călăraşi  au dispus, la data de  15.11.2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului OLTEANU DĂNUŢ  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

 Probatoriul administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat faptul că, inculpatul a promis şi apoi a remis denunţătorului N.D.G., ofiţer de poliţie rutieră în cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, suma de 6100 Ron, în scopul de a-l exonera de sancţiunea amenzii şi sancţiunile complementare luate cu privire la certificatul de înmatriculare  şi respectiv la plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale unor microbuze ce aparţineau firmei administrate de el. Microbuzele au fost depistate la aceeaşi dată în trafic, pe raza oraşului Fundulea, în timp ce efectuau transport de persoane pe ruta Bucureşti – Ştefăneşti,  fără a deţine licenţă de traseu.

La data 17.06.2010, inculpatul s-a prezentat la sediul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Călăraşi, unde i-a oferit şi ulterior remis (aşezând suma de 6100 Ron pe birou) denunţătorului, fiind surprins în flagrant de către anchetatori imediat după ce a oferit mita.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Călăraşi.

                                                                    

         *

*                       *

 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa  au dispus, prin rechizitoriu, la data de 02.11.2010,  trimiterea în judecată a inculpatului MANOLE VASILE  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, cu punct de lucru pe raza comunei Deleni, în satul Petroşani, deschis în vederea colectării de fier vechi, a oferit şi ulterior remis şefului postului de poliţie din localitate, suma de 500 Ron, cu scopul de a-l determina să nu-şi îndeplinească în mod corect atribuţiile de serviciu în legătură cu abaterile depistate.

Cu ocazia flagrantului, realizat la data de 27.10.2010, inculpatul a fost depistat imediat după remiterea sumei de bani.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa.

                                                                        

          *

*                       *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus, la data de 23.10.2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor NICOLAIE LUCI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere, dare de mită şi instigare la favorizarea infractorului şi STAN CĂTĂLIN - FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de favorizarea infractorului.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 24.09.2010, inculpatul Nicolaie Luci i-a promis şi oferit denunţătorului - agent de poliţie în cadrul Postului de Poliţie Mihail Kogălniceanu, suma de 100 Euro, pentru a-l determina pe acesta să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv tragerea la răspundere penală. Totodată, inculpatul Nicolaie Luci l-a instigat pe inculpatul Stan Cătălin – Florin să dea declaraţii mincinoase în faţa organelor de poliţie, în scopul de a-l exonera de răspundere penală. Acesta din urmă a declarat, la data de 24.09.2010, că la momentul depistării în trafic, la volanul autoturismului se afla el şi nu celălalt inculpat.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa.