15.10.2010

 

 COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Judecătoria Buftea au dispus la data de 14.10.2010 punerea īn mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul  GRIGORAŞ AUREL (viceprimarul comunei Baloteşti - jud. Ilfov), sub aspectul săvārşirii infracţiunilor de vătămare corporală gravă din culpă, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice avānd īn sānge o īmbibaţie alcoolică peste limita legală şi părăsirea locului accidentului.  

Totodată aceştia au solicitat instanţei de judecată emiterea unui mandat de arestare pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Buftea.

Din probele administrate pānă īn acest moment al urmăririi penale a reieşit faptul că, la data de 12.10.2010, īn jurul orei 20.50, īn localitatea Baloteşti, īn timp ce se afla la volanul autoturismului marca Audi, inculpatul a accidentat grav partea vătămată M.M., părăsind locul accidentului. S-a mai stabilit totodată că īn momentul īn care a produs accidentul inculpatul avea o alcoolemie de peste 0,80 mg/1000 ml alcool pur īn sānge.