10.09.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

În perioada 12 – 15 septembrie 2010, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va găzdui, la Bucureşti, Forumul Internaţional al Procurorilor privind lupta împotriva criminalităţii organizate transfrontaliere.

Evenimentul, aflat anul acesta la cea de-a treisprezecea ediţie, este organizat în parteneriat cu Parchetul General din Saxonia şi Comisia Europeană prin instrumentul Asistenţă Tehnică şi Schimb de Informaţii (TAIEX), iar lucrările forumului vor fi deschise de Procurorul General al României, doamna Laura Codruţa Kövesi.

Au confirmat participarea un număr de aproximativ 90 de reprezentanţi ai serviciilor de procuratură din state membre ale Uniunii Europene, state candidate şi în curs de aderare, dar şi din alte ţări din Balcani, fostul spaţiu sovietic, Israel, Statele Unite ale Americii.

Sesiunile de lucru în perioada 13 – 15 septembrie vor dezbate problematici de interes pentru activitatea de procuratură, precum terorismul internaţional, traficul de organe, criminalitatea informatică, aspecte de drept naţional din diverse jurisdicţii şi cooperarea internaţională în materie penală. Printre vorbitorii la Forum se numără figuri proeminente din teoria şi practica dreptului, precum şi reprezentanţi ai Europol şi Eurojust.