10.08.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Buzău au dispus, prin rechizitoriu, la data de 02 august 2010, trimiterea īn judecată a inculpaţilor HUSSEIN MOHAMAD şi CIUTESCU LIVIU, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de īnşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Ca urmare a probatoriului administrat īn cauză īn cursul urmăririi penale a reieşit faptul că, inculpaţii, īn calitate de reprezentanţi ai unei societăţi comerciale din Bucureşti (administrator, respectiv director executiv), avānd ca obiect de activitate principal comerţul cu ridicata nespecializat, au pretins nereal că sunt importatori de pastă de tomate din China şi au indus īn eroare o societate comercială din Buzău cu prilejul īncheierii şi executării contractului de furnizare a acestui produs. Societatea prejudiciată a virat īntreaga sumă de bani pentru cantitatea de 100 tone pastă contractată, dar nu a primit nicio cantitate din produsul respectiv. Prejudiciul cauzat se cifrează la 501.299,40 lei.

Dosarul a fost īnaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Buzău.