08.12.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt au dispus la data de 29.11.2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului Nederu Narcis Marian, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că la data de 22 august 2010, inculpatul împreună cu mama sa N.G. (ambii suferind de afecţiuni psihice şi fiind mari consumatori de alcool) au acostat-o pe vecina lor în timp ce aceasta ieşea din locuinţa sa şi au introdus-o cu forţa în apartamentul lor.

Inculpatul Nederu Narcis Marian a lovit-o pe victimă cu un topor în cap, după care acesta şi mama sa au învelit-o într-o plapumă, iar pe holul din apropierea uşii de acces în apartament au stropit-o cu benzină şi i-au dat foc.  Cu toate că victima a fost transportată cu ambulanţa la spital, după două zile a decedat. După izbucnirea incendiului, speriaţi de amplitudinea acestuia şi de intervenţia vecinilor, inculpatul şi mama sa au deschis ferestrele apartamentului şi au sărit de la o înălţime de aproximativ 7 metri, plonjând pe aleea betonată din faţa blocului, unde au fost găsiţi ulterior de câţiva locatari, care anunţaseră organele de poliţie.

Raportul de constatare medico-legală a concluzionat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat şocului combustional, consecinţă a unor arsuri gradul II,III,IV, pe 80% din suprafaţa corpului, survenite pe fondul unui traumatism cranio - cerebral acut deschis.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Olt.

 

*

*                     *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Satu Mare au dispus la data de 11.11.2010, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor CARABA AUREL şi M.A.A. (minor), sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie urmată de moartea victimei.

Din probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 2/3 septembrie 2010, inculpaţii, fiind persoane fără adăpost, au dormit împreună cu alte persoane în apropierea unei societăţi comerciale din municipiul Satu Mare, pe malul râului Someş, zonă în care îşi petreceau timpul procurându-şi hrana din containerele amplasate acolo.

În acest context, în dimineaţa zilei de 3 septembrie, inculpaţii, în timp ce pregăteau masa împreună cu alte persoane au observat-o pe victima P.I. (pe care o cunoşteau întrucât frecventa şi ea zona containerelor), având asupra sa mai multe bagaje, distingându-se dintre acestea bucăţi de sârmă de cupru. Cei doi inculpaţi, intuind posibilitatea de a câştiga rapid nişte bani, au luat hotărârea să-i sustragă victimei bucăţile de sârmă. Din momentul în care s-au apropiat de victimă, inculpaţii, pe fondul consumului excesiv de alcool, au început să-i aplice acesteia lovituri cu picioarele şi cu un lanţ în cap şi în zona feţei, lăsând-o în agonie şi părăsind locul faptei având asupra lor bucăţile de sârmă şi bicicleta victimei.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Satu Mare.