08.07.2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Arad au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea īn judecată, īn stare de arest preventiv, a inculpatului CĪRPACI ŞTEFAN, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de dare de mită īn formă continuată, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care avea o īmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur īn sānge.

Din probatoriul administrat īn cauză, īn cursul urmăririi penale, a reieşit faptul că,  īn data de 13 mai 2010, ca urmare a neacordării priorităţii de trecere, autoturismul condus de către inculpat a fost tamponat de un alt autoturism, context īn care au fost demarate cercetări de către un echipaj din cadrul Biroului de Poliţie al oraşului Ineu. Cu această ocazie, poliţiştii au constatat că inculpatul nu avea permis de conducere, iar īn urma testării sale cu aparatul etilotest, acesta a fost condus la o unitate sanitară, unde i s-au recoltat probe biologice de sānge, care au relevat faptul că inculpatul avea o alcoolemie de 1,5 g/l alcool pur īn sānge.

Au fost demarate procedurile de constituire a unui dosar penal pe numele inculpatului, context īn care acesta i-a sugerat agentului de poliţie ce avea īn instrumentare dosarul său ca, īn schimbul unei sume de bani, să īndeplinească actele procesual-penale astfel īncāt acesta să nu răspundă penal pentru infracţiunile reţinute īn sarcina sa.

La data de 18 mai 2010, cu ocazia realizării flagrantului, inculpatul a fost surprins īn biroul denunţătorului, īn timp ce īi oferea acestuia suma de 400 de euro, īn scopul de a soluţiona cauza īn aşa manieră īncāt dosarul să nu ajungă īn instanţă.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Arad.

 

*

*                *

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea īn judecată a inculpatei MAZILU EMANUELA, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Din probele administrate īn cauză, īn cursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, īn perioada 26-30.03.2010, inculpata a pretins şi ulterior a primit de la denunţătorul R.R. -  asociat şi administrator al unei societăţi comerciale, suma de 4000 de euro, pentru a interveni pe lāngă directorul unei firme de cablu īn scopul ca această firmă să īncheie cu societatea reprezentată de denunţător un contract de antenă („ridicare la satelit”), contract necesar denunţătorului pentru a putea transmite programe TV īn direct.

Īn urma organizării unui flagrant, la data de 30.03.2010, inculpata a fost surprinsă īn biroul din sediul firmei denunţătorului, imediat după ce a primit suma de 4000 de euro, pe care a introdus-o īn propria poşetă (bani care fuseseră inseriaţi şi proveneau din fondurile special constituite la nivelul Ministerului Public pentru astfel de acţiuni).

Dosarul a fost īnaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Bucureşti

 

*

*                *

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea īn judecată a inculpatului MĪRZESCU ALIN, sub aspectul săvārşirii infracţiunii de dare de mită.

Din probele administrate īn cauză, īn cursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 31.10.2009, cu ocazia unui control efectuat de organele de poliţie asupra autoturismului īn care se aflau inculpatul şi īncă două persoane, agentul de poliţie B.B. a constat că īn portbagajul autoturismului se aflau patru mopede, pentru unul dintre acestea inculpatul neavānd documente. Īn acest context, inculpatul i-a oferit poliţistului suma de 95 euro, cu scopul de a nu efectua controlul autoturismului insistānd, totodată, ca agentul de poliţie să nu īndeplinească un act care intra īn atribuţiile sale de serviciu.

Cu ocazia flagrantului realizat īn aceeaşi zi, inculpatul a fost surprins la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, imediat după ce i-a remis denunţătorului B.B. suma de 95 euro.

Dosarul a fost īnaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.