07.10.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurorii ai Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică au dispus, la data de 06.10.2010, începerea urmăririi penale faţă de MARINESCU BOGDAN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi neluarea  măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă.

Din probele administrate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că învinuitul, manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu”, nu a efectuat demersuri pentru înfiinţarea în cadrul unităţii spitaliceşti a Serviciului Intern de Prevenire şi Protecţie (conform prevederilor Legii 319/2006). Acest serviciu ar fi trebuit să aibă  în competentă inclusiv analizarea alegerii, cumpărării, întreţinerii şi utilizării echipamentelor de muncă, a echipamentelor de protecţie colectivă şi individuală şi care ar fi putut identifica pericolele şi riscurile de natură electrică, aspect care a avut un rol favorizant în producerea incendiului din data de 16.08.2010.