07.07.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului  GĂLUŞCĂ CONSTANTIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor deosebit de grav.

Din probele administrate în cauză, în cursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, în dimineaţa zilei de 19 aprilie 2010, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, inculpatul i-a aplicat victimei P.I. multiple lovituri cu o bâtă, precum şi cu un cuţit, provocându-i nu mai puţin de 112 leziuni distincte (practic, eviscerând-o), o mare parte din lovituri fiind suferite de către aceasta, în timp ce se afla încă în viaţă.

S-a mai reţinut de către anchetatori că victima locuia de circa trei luni în casa inculpatului, pe care îl ajuta, în schimbul găzduirii, la diferite treburi gospodăreşti. Cei doi erau cunoscuţi ca fiind mari consumatori de băuturi alcoolice (în special spirtoase). De altfel, fapta a fost comisă de către inculpat într-o astfel de împrejurare.

Din raportul de necropsie întocmit în cauză a rezultat că moartea lui P.I. a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Iaşi.

 

*

*                     *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului CHIRILĂ CONSTANTIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Din probele administrate în cauză, în cursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 21 aprilie 2010, inculpatul, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice, i-a aplicat fratelui său, C.V., mai multe lovituri cu muchia metalică a unei sape, provocându-i leziuni ce au condus la decesul acestuia.

Inculpatul şi victima locuiau în curţi învecinate, fiind mari consumatori de băuturi alcoolice, fapt ce conducea de cele mai multe ori la certuri ce degenerau chiar în agresiuni. Pe fondul unei astfel de altercaţii, inculpatul şi-a lovit fratele cu sapa mai întâi în cap, după care i-a mai aplicat o lovitură puternică în zona abdominală inferioară, provocându-i, totodată, cu colţul uneltei, o plagă tăiat-înţepată în zona coapsei stângi. Inculpatul a încetat agresiunea doar la intervenţia unui alt frate al său care, de altfel, a şi încercat să-i acorde primul ajutor victimei.

Concluziile raportului de necropsie întocmit în cauză au relevat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat insuficienţei cardio-respiratorii acute.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare, Tribunalului Iaşi.

 

*

*                     *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatei STOICA ELENA, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor calificat.

Probatoriul  administrat în cauză în cursul urmăririi penale a relevat faptul că, la data de 30 aprilie 2010, pe fondul unor conflicte preexistente şi a consumului de alcool, inculpata, înarmată cu o sapă, i-a aplicat victimei S.Ş. (soţul său), în timp ce aceasta dormea în curte, mai multe lovituri în zona capului, provocându-i leziuni traumatice grave ce au condus la decesul acesteia.

Cercetările au mai relevat faptul că inculpata şi soţul său consumau în mod frecvent băuturi alcoolice, între aceştia existând o stare conflictuală, motivată de faptul că victima o agresa constant pe inculpată, care era nevoită, deseori, să-şi părăsească domiciliul conjugal şi să doarmă pe la vecini.

Concluziile raportului medico-legal întocmit în cauză au relevat faptul că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat loviturilor aplicate în zone vitale.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare Tribunalului Giurgiu.