06.09.2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată a inculpatului ALEXANDRESCU DUMITRU, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul Alexandrescu Dumitru, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale (la data de 27.06.2010 şi ulterior la 08.07.2010), i-a propus agentului de poliţie N.I. din cadrul Postului de Poliţie Mogoşeşti sume de bani pentru a-l determina să nu-şi îndeplinească atribuţiile de serviciu, respectiv să nu-i întocmească un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism fără a poseda permis de conducere şi cu alcoolemie în sânge peste limita legală.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Iaşi.

 

 

*

                                       *              *                                 

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului URSU BENIAMIN DANIEL, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Probatoriul administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul Ursu Beniamin Daniel a pretins şi a primit de la denunţătorul C.T.M. sumele de 7000 euro, respectiv 1000 euro, lăsându-l să creadă că are influenţă asupra unui funcţionar din cadrul Primăriei Timişoara pentru a-l determina să facă un act ce intra în atribuţiunile sale de serviciu. În momentul realizării flagrantului, la solicitarea anchetatorilor adresată inculpatului, de a prezenta suma de bani primită, acesta s-a ridicat de pe canapeaua pe care era aşezat şi a aruncat în spatele său cele două bancnote de 500 de euro marcate, ce constituiau cea de a doua tranşă a sumei primită ca mită.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

 

*

                                                                                                                                             *             *                                

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au dispus, prin rechizitoriu,  trimiterea în judecată a inculpaţilor REGEP SAMIR, sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de dare de mită şi REGEP KEMAL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită.  

Probatoriul administrat în cauză, în cursul urmăririi penale, a relevat faptul că, inculpaţii REGEP SAMIR şi REGEP KEMAL au oferit şi remis, în mod repetat, la data de 12.06.2010, diferite sume de bani drept mită, agentului şef al Postului de Poliţie Rediu, pentru a-l determina să nu îndeplinească un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv, de a nu-i aplica inculpatului REGEP SAMIR ca pedeapsă complementară suspendarea dreptului de a conduce pe drumurile publice pentru o perioadă de 60 de zile, cu reţinerea permisului de conducere. Totodată, cu ocazia realizării flagrantului, la data de 13.06.2010, a reieşit faptul că inculpatul REGEP SAMIR, însoţit şi ajutat de inculpatul REGEP KEMAL (tatăl său), a remis denunţătorului F.N. (agentul şef de poliţie) suma de 4000 lei smulgându-i denunţătorului din mână permisul de conducere, după care a fugit împreună cu celălalt inculpat cu maşina proprie, reuşind să scape de blocajul constituit pentru prinderea lor.

Cei doi inculpaţi au fost depistaţi în data de 23.06.2010 în oraşul Babadag, judeţul Tulcea, în urma mai multor măsuri operative desfăşurate de către organele de poliţie.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Galaţi.