6 august 2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpaţilor DEPĂRĂŢEANU MARIN, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi ŞTEFĂNESCU GEORGE, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de complicitate la evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, a rezultat faptul că, inculpatul Depărăţeanu Marin, în calitate de administrator a două societăţi comerciale, a solicitat inculpatului Ştefănescu George să falsifice o serie de facturi fiscale, pe care ulterior le-a înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor pe care le administra, în vederea diminuării obligaţiilor fiscale către stat, prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat fiind de 639.361 RON.

Tot pe baza probelor administrate până în prezent a reieşit faptul că inculpatul Ştefănescu George, la cererea inculpatului Depărăţeanu Marin a falsificat mai multe facturi fiscale pe laptop-ul personal, pe care le-a predat apoi acestuia .

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti.

 

 

 

 

 

*

 

*                       *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei  BERCEA DANIELA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, a rezultat faptul că, inculpata, în calitate de administrator a unei societăţi comerciale (pizzerie), a reţinut şi nu a virat la bugetul de stat, în cel mult 30 de zile de la data scadenţei, impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă. Prejudiciul adus bugetului de stat se cifrează la valoarea de 25.611 lei, din care : contribuţia individuală de asigurări sociale – 10.485 lei, contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj de la asigurat – 1.012 lei, contribuţia pentru asigurări de sănătate reţinută de la asiguraţi – 7.128 lei şi impozit pe venituri din salarii – 6.986 lei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Botoşani.

 

*

 

*                       *

 

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei  PÂNZARIU AURICA, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment procesual, a rezultat faptul că, inculpata, în calitate de administrator a unei societăţi comerciale (având ca obiect de activitate fabricarea articolelor din material plastic pentru construcţii), în perioada octombrie 2008 – august 2009, a reţinut fără să vireze la bugetul de stat, în termenul prevăzut de lege impozitele şi contribuţiile cu reţinere la sursă. Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în valoare de 8.620 lei, din care : contribuţia individuală de asigurări sociale – 3.199 lei, contribuţia individuală de asigurări pentru şomaj de la asiguraţi – 163 lei, contribuţia pentru asigurări de sănătate reţinută de la asiguraţi – 1.790 lei şi impozit pe veniturile din salarii – 3.468 lei.

Dosarul a fost trimis spre competentă soluţionare Judecătoriei Botoşani.