01.10.2010

 

COMUNICAT

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au dispus, la data de 30.09.2010, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul DRĂGAN MĂDĂLIN GHEORGHE IONUŢ (solistul trupei hip-hop „Codul Penal”, pe numele său de scenă Shobby) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă (art. 178, alin. 1, 2, 3 Cod penal) şi părăsirea locului accidentului. La aceeaşi dată, inculpatul a fost prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile, cerere ce a fost admisă de magistraţii Judecătoriei Ploieşti.

Din probele administrate în cauză până la acest moment procesual a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În ziua de 30.09.2010, inculpatul, aflat la volanul unui autoturism, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice ( 2,00‰ gr. alcool în sânge), a pătruns pe contrasens, intrând în coliziune cu autoturismul condus regulamentar de victima G.G. (în vârstă de 33 de ani). Impactul s-a soldat cu decesul victimei, care era însărcinată în luna a cincea. Totodată, în accident a mai fost rănită partea vătămată S.R.V., aflată în autoturism pe locul din dreapta victimei, care a suferit numeroase contuzii.

Cercetările au relevat faptul că inculpatul, imediat după producerea accidentului, a încercat să părăsească locul faptei fără a se interesa dacă există victime şi care este starea acestora, fiind oprit de un martor, la o distanţă de aproximativ 40 m.