01.06.2010

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lāngă Īnalta Curte de Casaţie şi Justiţie este īmputernicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Procurori ai Parchetului de pe lāngă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 26.05.2010, prin rechizitoriu, trimiterea īn judecată, īn stare de arest preventiv, a inculpatului COMĂNELEA GHEORGHE sub aspectul săvārşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat īn cauză īn cursul urmăririi penale a reieşit faptul că īn ziua de 30.04.2010, inculpatul, pe fondul consumului de alcool, a avut o altercaţie cu victima B.G. (un consătean de-al său), context īn care i-a aplicat acestuia o lovitură puternică īn zona capului cu un corp dur (un hārleţ), provocāndu-i un traumatism   cranio-cerebral grav, leziuni ce au condus la decesul lui B.G.

Raportul de necropsie īntocmit īn cauză a constat că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei importante, contuziilor şi dilacerării cerebrale extinse consecutive unui traumatism cranio-cerebral grav ce a putut fi produs prin lovire cu un corp dur.

Cauza a fost īnaintată, spre competentă soluţionare, Tribunalului Braşov.