01 .03.2010

 

 

COMUNICAT

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:

Ca urmare a invitaţiei ce a fost transmisă Asociaţiei 21 Decembrie 1989, menţionăm faptul că reprezentanţi ai asociaţiei, însoţiţi de preşedintele acesteia, s-au prezentat azi, 1 martie 2010, la sediul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.  

La întâlnire au mai participat : o delegaţie a Ministerului Apărării Naţionale,  împreună cu şeful Structurii de Securitate a Statului Major General, pentru a asigura cadrul legal şi procedural necesar consultării tuturor documentelor nedeclasificate  sau parţial nedeclasificate aparţinând acestei instituţii,precum şi reprezentanţi ai  mass-media, pentru o totală transparenţă a acestui proces. 

Reprezentanţii asociaţiei au refuzat atât ridicarea documentelor declasificate (10 volume, pregătite pentru predare de aproximativ trei săptămâni, situaţie bine cunoscută de către reprezentanţii asociaţiei), cât şi consultarea documentelor puse la dispoziţie de către  reprezentanţii  Ministerului Apărării Naţionale.

Cu acelaşi prilej,  reprezentanţii asociaţiei au susţinut că nu au primit în realitate, până în prezent, decât 67 de volume, însă acest fapt este infirmat de existenţa proceselor-verbale încheiate cu ocazia predării-primirii celor 81 de volume.

La cererea asociaţiei,  întâlnirea următoare se va desfăşura în prezenţa reprezentanţilor Ministerului Apărării Naţionale, cerere cu care procurorii militari au fost de acord, reafirmând pe această cale totala disponibilitate pentru finalizarea cât mai urgentă a procesului de predare integrală.

Au exclus ca posibile zile de predare a documentelor, zilele de marţi şi joi, 2 martie şi 4 martie 2010,  motivând că unul dintre avocaţi are afaceri judiciare care îi reclamă prezenţa.

Având, însă, în vedere faptul că asociaţia nu are numai un singur avocat ales şi în spiritul necesităţii finalizării acestui proces reprezentanţii asociaţiei au fost invitaţi pentru data de 02.03.2010, ora 1200 .